2010

Julen står för dörren

Jag vill börja med att tacka alla er som varit med och gjort den gångna hösten med laget till något helt fantastiskt. Sist i raden av arrangemang var julrådstugan som utan tvekan måste beskrivas som en succé. Förutom ett dignande julbord skapades flera nya kommittéer och jag vet att vi är många som med spänning väntar på att få se frukterna av deras arbete.
Inte minst valde rådstugan också Margareta Petré till årets kulturpristagare.

Julrådstugan var också det sista arrangemanget för hösten och det känns som en mycket värdig avslutning. Nästa gång laget samlas är på julgransplundringen den 16/1 kl 13:00. Då ordnar vi tillsammans med HJ lekar för de yngre besökarna och det brukar alltid vara en trevlig tillställning. Vårens första rådstuga äger rum den 28/1 och laget sitter då i Brända.

KDMBBBB!

Åldermannen

Julrådstuga

Bästa bröder!

Julrådstugan närmar sig, vi träffas kl 12:00 i Inre läs för att inledna dagen med pepparkakor, glögg och självklart invägning. Därefter tar vi plats i bussen som kommer föra oss till julbordet. Kvällen fortsätter så småningom på nationen med klämmor, gäll och inte minst ska en kulturpristagare utses. Då vi i år kommer att vara tvugna att ta plats i bussen tidigare än vanligt vill jag rekomendera alla att komma i tid.

Anmälan kan göras på teckningslista på nationen eller för er som inte är där så ofta till mig via mail eller telefon (070 694 37 68).

När: 4 december kl 12:00
Var:
Inre läs
Pris: 400 kr för studenter, 500 kr för de som utför någon form av arbete (eller i vart fal får det att se ut så)
Klädsel:
Mörk kostym med medaljer och tingenltangel
Anmälan:
Hellre tidigare än senare men senast fredag den 26 november

Kämpa dö mjälloms brö! Bryta! Bryta! Bryta!

Secundus står för dörren

Bästa bröder!

Som ni vet närmar vi oss Rådstuga Secundus. En rådstuga som sent kommer att glömmas. Som alltid erbjuder rådstugan god mat och trevligt sällskap och självklart kommer det finnas kall Zeunerts.

Men som om det inte vore nog kommer vi på Secundus också att få ta del av fascinerande föredrag, komplexa kommittérapporter och viktiga meddelanden. Så böra ladda redan nu för det är mindre än två veckor kvar till höstens andra rådstuga.
Anmälan sker som alltid på teckningslistan eller via mail. Inte för att någon vill vänta med att anmäla sig i onödan men om tiden springer ifrån er så är sista anmälan måndag 1/11 kl 12:00.

OBS! Eftersom rådstugan hålls på en lördag kommer vi att börja redan kl 17dk! Kom i tid!

När: Lördagen den 6 november kl 17dk
Var: Inre Läs
Pris: 200 kr (180 kr alk. fri)
Klädsel: Mörk kostym

Anmälan sker via teckningslista, facebook eller direkt till Åldermannen på aldermannen@gmail.com
Senast 1/11

Maskeradmiddag med HJ

Nu på fredag är det maskeradmiddag med HJ i K1. Temat är antikens Grekland.  Detta är vår chans att klä upp oss till en jättelik staty av Afrodite utan att det verkar konstigt. Pris är utlovat till bäst utklädde. Tycker ni att ni inte har någon kostym, misströsta inte. Ta med ett lakan och en hop säkerhetsnålar eller ta ev tröjan och var en tidsenlig slav.

Kl 18 dk

K1 Norrlands

180 Kr

Tema Antikens grekland

Sexa lite med Vajan 15/10

Kombination är multitaskingens fader. Därför kombinerar vi föreningskvällen med Vajan med deras Härken-sexa.

Inget speciellt tema har utlysts så vi kör deafult-tema öl.

Ta med handduk

När: Fredag 15/10
Var: Discot, Norrlands
Pris: 200 kr
Anmälan sker till Åldermannen senast 11/10
aldermannen@gmail.com

TexMex – Talangjakten

TexMex – Talangjakten kommer traditionsenligt att gå av stapeln i teatern på Norrlands.
Som alltid är det öppen scen och årets jury har lovat att de ser talang även hos den mest talanglöse.

Tid: 1 oktober 18dk
Plats: Teatern, Norrlands
Pris: 150 kr
Anmälan sker till aldermannen@gmail.com eller på teckningslistan utanför datasalen på Norrlands. Sista dag för anmälan är fredagen den 24 september.

Öppet för alla med nationskort.

Ni ska vara välkomna!

Hej alla nya!

Texten nedan har någon slug typ någon gång komponerat för någon slags recceinfo, väl värd läsning för dig som är ny. En recce är för övrigt en nybliven student vid ett universitet.

”Har du lust att testa något nytt och fantastiskt roligt?

Angermannalaget hälsar er välkomna med öppna armar.

Angermannalaget är med största sannolikhet föreningen för dig. Vi är föreningen med de bästa festerna, schystaste middagarna och så klart är vi även alla damföreningarnas favoriter.

Sedan 1958 har Angermannalaget som sådant funnits på Norrlands nation. Vi är en kultur- och hembygdsförening så om du gillar Foppa, dikter av Birger Norman, makalös konst, bävergäll eller bara njuter av att dricka en kall Zeunerts så får du inte missa Angermannalaget.

Så häng med oss i laget och käka middag och ha kul med någon av damföreningarna, gå på en gasque, rådstuga eller dansa på både bord och bar i vår kammare. Möjligheterna är oändliga!

Angermannalaget – Norrlands skönaste förening”

Undrar du något? maila gärna till aldermannen@gmail.com

CYA

mohahaha

Sommmarrådstuga 2010

Torsdagen den 1a juli åker en minibuss från Uppsala norrut mot Sollefteå. Man får hänga med då om man vill, annars är det bara att ansluta när man kan om man jobbar. Vi kommer att bo i Vallaskolan i centrala Sollefteå. Det kommer ske ett par aktiviteter under dagarna som vi är där, och vi siktar på att hålla rådstugan på lördag kväll.
Ypsilon kommer delvis att följa med oss upp på torsdagen samt delvis ansluta på fredagen.
 
Kostanden för arrangemanget är inte fastslagen i dagsläget, men kommer troligtvis landa på ca 130 kr för boende, 200 kr för rådstuga och därutöver beror det helt på vilka aktiviteter man deltar i samt hur mycket öl man dricker!
Här är varmt så jag kopierade jakobs text
Jag svettas på tangentbordet
tjohooooooooooo

hemförlovning 5/6

”Nu börjar våren gå mot sitt slut men innan vi alla rör oss hemåt för sommaren så träffas vi för hemförlovning på lördagen den femte juni!

  
Vi träffas i Kongos Lounge kl 12 och då bjuder laget på fika. Det kommer förhoppningsvis finnas baguetter, lite smörgåstårta, en och annan kaka och självfallet kaffe.
Kom förbi och häng en stund!
 
För er som inte varit med så mycket så är ni också självfallet varmt välkomna att komma och då kan ni lära känna oss lite bättre.
 
Om ni funderar på att komma, tänker komma, eller bara vill berätta för mig hur fint det är med mustasch, hör av er!
 
Hoppas ni får en grymt bra sommar!”
citat från mailet då jag har skivkramp, ring grefbäck för info!!
 

Varradstuga i LUND pa karnevalen!!! 21-23e Maj

Laget drar till LUND PÅ KARNEVAL

Hej allihopa!

Här kommer info, teckningslista finns utanför datasalen, som alltid!

Vi ses 11.30 på norrlands, den 21a Maj en fredag

Bor i ett militärtält, har rådstuga, festar, det blir fantastiskt.

Hem kommer vi den 23e dvs på söndagen

Det kostar 1000 spänn och där ingår transport ned med bil/minibuss, boende i världens bästa tält, rådstuga samt diverse öl med en förmodad överrepresentation av zeunerts.

JAG VILL ÅKA PÅ LUNDAKARNEVALEEEEEEEEEEEEEEEN

det är dessutom varmt i skåne

puss