På gång

Våren 2022

Bröder Angermän och presumtiva!

Jag hoppas ni alla haft en angermannamässig jul- och nyårsledighet och hållit er krya! Vi står nu inför en ny termin sprängfylld med aktiviteter. Julgransplundringen den 16/1 är tyvärr inställd, men i övrigt ser vi i skrivande stund ut att kunna genomföra alla planerade evenemang, med vissa restriktioner. Mer information om förhållningsregler kommer löpande inför evenemang.

Jag ser varmt fram emot att träffa Er alla igen!

Vårens kalendarium finns nu uppladdat under fliken Kalendarium.

God fortsättning!


KDMBBBB!

Åldermannen

Vårterminen 2020

I sedvanlig ordning är våren fullspäckad med evenemang, såväl på Norrlands nation som inom Angermannalaget. Se därför till att kolla in Lagets kalendarium så du inte går miste om en fantastiskt rolig vår (och sommar) tillsammans med nationens bästa förening! Håll även utkik på Facebook efter kommande evenemang.

Är du ny i Uppsala och vill knyta band som håller livet ut? Kontakta aldermannen@angermannalaget.se om du vill komma på något av våra evenemang!

Höstterminen 2019

I sedvanlig ordning är hösten fullspäckad med evenemang, såväl på Norrlands nation som inom Angermannalaget. Se därför till att kolla in Lagets kalendarium så du inte går miste om en fantastiskt rolig höst tillsammans med nationens bästa förening! Håll även utkik på Facebook efter kommande evenemang.

Är du ny i Uppsala och vill knyta band som håller livet ut? Kontakta aldermannen@angermannalaget.se om du vill komma på något av våra evenemang!

Vårterminen 2019

Bäste Angerman eller besökare,
Under våren händer det otroligt mycket med huvudfokus på vår 04-gask, Guschelov.

Är du ny i Uppsala och vill knyta band som håller livet ut? Kontakta aldermannen@angermannalaget.se
om du vill komma på något av våra event!

Hösten 2018

Bäste Angerman eller besökare
Under hösten händer det otroligt mycket! Huvudfokus är förstås det stundande 60års Jubeliumet som ska firas stort!

Är du ny i Uppsala och vill knyta band som håller livet ut? Kontakta aldermannen@angermannalaget.se
om du vill komma på något av våra event!

Kalendarium Höstterminen 2018

Augusti

31 – Texmex
September

7 – Föreningskväll I

13 – Nationsrunda m. Ypsilon

14 – Reccegasken

15 – Samsittning m. Vajan

21 – Rågstuga Agda

24 – Landskap 1
Oktober

5 – Samsittning m. Ypsilon

7 – Städdag 1

12 – Rådstuga Secundus

27 – Älggasquen

30 – Landskap II
November

4 – Städdag 2

9 – Städsexa

10 – Höstfesten

16 – 60 års Jubeliumssamkväm

17 – 60 års Jubeliumsrådstuga och bankett

24 – Föreningskväll 2

December

5 – Pubrunda med HJ, tema släpps på Facebook

 

 

Ny termin!

Välkomna tillbaka efter sommaren! Ett nytt kalendarium väntar på er och finns att beskåda på sidan! Vi behöver fler bröder som hjälper till under reccemottagningen, så hör av dig till Örtugen eller Åldermannen om du har tid och lust att ställa upp.

Laget går på Hemförlovningsgask! (+ Hemförlovningsfika)

Bröder!

Den 26/5 hålls Hemförlovningsgasken som i år har ett föreningsfokus, och syftar till att bli ett avsked för sommaren för alla  som är engagerade i Norrlands Nation. Förhoppningsvis kommer detta att bli en ny tradition och knyta banden mellan föreningarna ännu starkare. Laget kommer att närvara och sjunga in sommaren, önskar du gå med så anmäl dig via teckningslistan på kansliet senast den 18/5!

Datum: Lördag 26 maj

Tid:17 dk

OSA: Måndag 21 maj kl 12:00

Kostnad: 250 kr / 220 kr

Klädsel: Kavaj

 

Åldermannen välkomnar alla till Hemförlovningsfika tisdagen 29/5 kl 14.00 i Inre läs så att vi kan ta avsked inför sommarledigheten.
Kläder på överkroppen är valfritt, men annars uppskattas finare kläder.

Hemförlovningsfika 11/12

Bröder!

Terminen går nu in på sitt slutskede och julen är i antågande. På söndag den 11/12 träffas laget en sista gång före Jul i Kongos Lounge för kaffe, kaka och samtal.

Tid: 14:00
Pris: Gratis

Tack alla ni som gjorde julrådstugan till en fantastisk kväll att minnas, vi önskar er en välförtjänt ledighet!

Höstterminen drar igång

Bröder, vänner och reccar!

Det är nu inte långt kvar innan höstterminen är i full gång och givetvis kommer det som ett ljus i höstmörkret att erbjudas aktiviteter med laget.

Vad är då Angermannalaget?
Angermannalaget är en av landskapsföreingarna på Norrlands nation, och inte vilken som helst utan Norrlands skönaste förening. Som du kanske redan har gissat har Angermannalaget sina rötter i Ångermanland. Men misströsta inte om du råkar komma från någon annan del av vårt avlånga land, föreningen är öppen för alla. Nåja inte riktigt alla, Angermannalaget är en herrförening, så om du råkar vara dam kan vi istället rekommendera vår systerförening Ypsilon 

Vad gör då Angermannalaget?
Kärnverksamheten är det vi kallar rådstugor. Ett tillfälle då bara föreningens medlemmar träffas, äter god mat, sjunger sånger och beslutar viktiga ting. Men hur trevligt det än är att bara hänga med andra män så är det ju trevligt att träffa damer också. Därför ordnar laget varje termin sittningar med damföreningarna på nationen. Ofta har sittningarna någon form av tema eller aktivitet kopplat till sig, så som t.ex. räkfrossa, after ski eller kanske en maskerad.
Dessutom deltar laget i de olika arrangemang som nationen ordnar och hjälper även till vid t.ex. inskrivning och reccemottagningar.

Så häng med oss i laget och käka middag och ha kul med någon av damföreningarna, gå på en gasque, rådstuga eller dansa på både bord och bar i vår kammare. Möjligheterna är oändliga!
För att se när det händer något med laget kolla in vårt kalendarium, eller maila aldermannen@gmail.com.

Angermannalaget – Norrlands skönaste förening”

Undrar du något? maila gärna till aldermannen@gmail.com