Åldermannen talar

Åldermannen säger viktigheter!

Guschelovveckan är igång!

Snön fullkomligt vräker ned över Uppsala. Det är måndag den 21 februari, vilket innebär att vi är i begynnelsen av Guschelovveckan 2022! På lördag äger månadens, årets, kanske århundradets evenemang rum – Guschelov! Under veckan myllrar nationen av målmedvetna angermän som skall se till att årets Guschelov kommer bli den bästa någonsin. Allt klaffar hittills och jag är omåttligt taggad på kommande brakfest. Vi ses väl!

KDMBBBB!!!
Åldermannen

Länk till FB-evenemanget

Våren 2022

Bröder Angermän och presumtiva!

Jag hoppas ni alla haft en angermannamässig jul- och nyårsledighet och hållit er krya! Vi står nu inför en ny termin sprängfylld med aktiviteter. Julgransplundringen den 16/1 är tyvärr inställd, men i övrigt ser vi i skrivande stund ut att kunna genomföra alla planerade evenemang, med vissa restriktioner. Mer information om förhållningsregler kommer löpande inför evenemang.

Jag ser varmt fram emot att träffa Er alla igen!

Vårens kalendarium finns nu uppladdat under fliken Kalendarium.

God fortsättning!


KDMBBBB!

Åldermannen

Julrådstuga och val av Kulturpristagare 2017

Bästa bröder och presumtiva
Den 25e November äger årets näst bästa event rum (efter Guschelov såklart).
Julrådstugan är den rådstuga där kulturpristagare väljs och som Ålderman vill jag slå ett slag för att så många bröder som möjligt deltar och nominerar någon som har gjort och gör något bra för hembygden och enligt dig förtjänar Kulturpriset 2017.

För den som inte vet sedan tidigare går mer information att hitta under ”Kulturpriset”.
Kämpa dö, mjälloms brö, bryta bryta bryta

Härskare över land och hav
Åldermannen

Det gamla året och det nya!

Bröder Angermän och övriga nationsvänner!

Förra året gav oss många trevliga tillställningar, sist ut av dessa var vår JulRådstuga, där 2016 år kulturpristagare valdes:
Jonna Jinton, en mycket duktig fotograf, konstnär och bloggerska vars bedårande bilder till fullo återger Ångermanlands vackra natur.
Ett stort grattis till Jonna!

Hennes bilder går bland annat att finna på hennes hemsida!

 

Men det nya året är också här, och med detta oskrivna blad ser vi inte bara fram emot 2017 års Guschelov! men också samsittningar och rådstugor.

Först ut är GranskningsRådstugan den 27e Januari! Dagen efter deltar våra stolta representanter i Brikaralnas Renneth, kom och heja på de som sliter för vår ära!

 

KDMBBBB!
/ Ålderman Jakob

Ett urval av våra bilder från JulRådstugan är på sin plats också!

Höstterminen 2014

HT14 har nu börjat med buller och brak! Tex-mex har redan kommit och gått, som vanligt en total succé! Vi har en rad fantastiska aktiviteter planerade så ta en titt på kalendariet och hör av dig till aldermannen@angermannalaget.se om du har frågor eller bara är intresserad av aktiviteterna eller Angermannalaget.

Kämpa dö! Mjälloms brö´! Bryta! Bryta! Bryta!

//Åldermannen

Guschelov-möte

Bröder Angermän!

Vårens absolut största händelse står för dörren! Nämligen Guschelov! Inför detta måste vi alla jobba lite hårdare och dra sitt strå till stacken. För er som inte redan är inblandade i förarbetet (eller redan är det för den delen) kommer vi ha ett Guschelov-möte på onsdag den 29/1 kl 18.00 i Kongos där vi kommer prata om vad som är påbörjat, vad som måste göra och hur vi alla kan hjälpa till. Guschelov är otroligt viktigt och det är det som ser till att lagets ekonomi går runt resten av året så vi behöver allas hjälp med detta.
Men det är såklart inte bara blod, svett och tårar. Alla som hjälper till innan och under Guschelov kommer att kunna åka subventionerat på den absolut fantastiska Vårrådstugan som i år kommer gå av stapeln 10-13 April, mer info om detta senare. Så kom på onsdag och se till att Guschelov än en gång blir årets roligaste gask! (Ps. Laget bjuder på mat. Ds)
KDMBBBB!

Guschelov!

Bröder!

Vi kan ju tyvärr inte bara ha roligt hela tiden. Vi måste även göra oss förtjänta av det. Detta gör vi varje år genom att anordna Guschelov, lagets 04-gask! Denna kommer i år gå av stapeln den 1a Mars. Men planeringen drar igång redan nu! Den 22a Oktober kommer vi att ha det första Guschelov-mötet kl 18.00 på nationen (mer specifik plats meddelas senare). Detta kommer vara ett uppstartsmöte där det kommer förklaras mer ingående om vad det innebär att arrangera en 04 samt att börja dela in oss i ansvarsgrupper. Alla är välkomna, både bröder och presumtiva och desto fler vi är desto roligare blir det! Det kommer även bjudas på någon lättare mat för att göra det hela ännu mer trevligt! Så pränta in den 22a Oktober i kalendern redan nu!

 

KDMBBBB!

//Åldermannen

Äntligen ny termin!

Bröder Angermän, presumtiva och recentiorer. Jag hoppas sommaren i hembygden har bjudit på surströmming i mängder och aldrig sinande gäll. Men hur god sommaren och vilan än varit har vi väl alla längtat efter hösten och att än en gång återse våra kära bröder och nationen. Höstterminen kommer i vanlig ordning rivstarta redan den 31 Augusti med den kritikerrosade talangjakten Tex-Mex i teatern. I September kommer det sedan fortsätta i förbrödrandets tecken med aktiviteter som Rådstuga Agda, där den Ångermanlädska kulturen verkligen kommer till sin rätt, Reccemottagningar och diverse samkväm med våra fagra systrar i Ypsilon. Så jag ser fram emot att inviga höstterminen på bästa sätt med er!

KÄMPA DÖ! MJÄLLOMS BRÖD! BRYTA! BRYTA! BRYTA!

Gott Nytt år!

Kära bröder!

Nytt år och ny termin har anlänt och vårens aktiviteter kommer snart att redovisas i kalendariumet.

Kulturpristagaren Mats Jonsson är mycket glad och tacksam för den stora äran det innebär att bli tilldelad Angermannalagets kulturpris och ser mycket fram emot att mottaga sitt pris på Guschelovaftonen som i år infaller den 2 mars.

Jag ser fram emot att få träffa alla bröder igen.

Vi ses i vår!

/Åldermannen