Guschelov

Information om Angermannalagets 04-Gask Guschelov!

Guschelovveckan är igång!

Snön fullkomligt vräker ned över Uppsala. Det är måndag den 21 februari, vilket innebär att vi är i begynnelsen av Guschelovveckan 2022! På lördag äger månadens, årets, kanske århundradets evenemang rum – Guschelov! Under veckan myllrar nationen av målmedvetna angermän som skall se till att årets Guschelov kommer bli den bästa någonsin. Allt klaffar hittills och jag är omåttligt taggad på kommande brakfest. Vi ses väl!

KDMBBBB!!!
Åldermannen

Länk till FB-evenemanget

Guschelov 2016

Bröder Angermän och andra hedervärda bröder och systrar!

Nu är Guschelov över får denna gång och jag, i egenskap av Ålderman, vill främst tacka styrelsen för ett fantasist bra jobb, men även alla bröder och systrar som hjälpt till och gjort Guschelov till en kväll som nationen ej kommer att glömma ett bra tag framöver! Sittningen var välbesökt, gällen var välblandad, folklustspelet var välgjort och Angermannalagets kulturpristagare för år 2015, Jon Hillgren, tog emot sitt pris.

Nu vänder Angermannalaget blickarna framåt, våren är nämligen full av roligheter, med bl.a. sittningar med vår kära systerförening Ypsilon, och inte minst Vårrådstugan som går av stapeln utomlands den 14:e april!

KDMBBBB!

DSC_2259

Guschelovafton 2013

Den andra mars bjuder kultur och hembygdsföreningen Angermannalaget in till Norrlands skönaste gask; Guschelov! Detta års fest går, liksom föregående år, i glittret och glamourens tecken. Elvis serverar Tuborg och coverbandet Rocktools spelar på scenen.

Kvällen inleds självklart med en bankettmiddag i gamla salen där gästerna kommer att få äta gott och ta del av förstklassig underhållning i sann Las Vegas-anda. Under middagen kommer även Angermannalagets kulturpristagare för 2012, Mats Jonsson, att hyllas för sina kulturgärningar. Guschelovaftonen firas ursprungligen till hyllning av Angermannalagets skyddshelgon Agda, för hennes gärningar under 1300-talet mot dansken, mer om det får gästerna vid middagen veta.

Gäster som inte får tag i biljetter till banketten kan istället komma på släppet som inleds klockan 21:00 och pågår ända till 04:00. Här erbjuds inte mindre än fem barer, tre dansgolv och en fantastisk stämning. De över 1000 gäster som besökte förra årets tillställning kan intyga att Guschelov är en fest man inte vill missa, så gör för all del inte det!

Vill du jobba? Hör då av dig till Bers-Erken Andrea Simonelli, bers-erken@angermannalaget.se

 

Guschelov 2013 den 2/3

Biljettsläpp sittning: mån. 18/2

Pris: 380/350:-

Klädsel:Kavaj

Förköp släpp: 80:-

I dörren 100:-

Frikort: gratis!

 

Vi ses den andra mars!

//Ålderman, John Lundmark

Guschelov den är äntligen här!

Angermannalaget presenterar stolt Guschelov, vårens skönaste sittning,
följt av ett pumpat 04-släpp. Vid mixerbordet står Europaturnerande
Dj:n INGE från THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY!
Hela Norrlands är öppet med 3 dansgolv och 6 barer.
Portarna slår upp 21.00

[singlepic id=28 w=640 h=480 float=]

Förköps- och sittningsbiljetter släpps torsdagen 10 Februari
och finns sedan att köpa i Norrlands nations kansli,
öppet mån-fre 9-15, torsdagar även 17-19, samt på lördagsfikat.

Sittningen börjar kl 17 dk och kostar 320kr (300kr alkoholfritt.)
Klädsel kavaj.

Förköpsbiljetterna kostar 80 kr och bryter kön fram till kl 23.
Pris i dörren 100 kr.
Nationskort.

För mer information maila
aldermannen@gmail.com

Varmt välkomna!

GUSCHELOV 27 FEBRUARI

Kvällen börjar 17.30 med middag i Gamla salen där gästerna bjuds på underhållning, mat och dryck. Kulturpriset delas ut till Kajsa 0ch Ove Grandics för deras bidrag till Ångermanlands kulturskatt. Kostnaden för middagen är 300kr och anmälan görs på Norrlands nations kansli.

Senare under kvällen blir det släpp i hela huset från 22.00 till 04.00!

Årets DJ:s är inga mindre än:
MONEYBROTHER, Mofeta & Jerre, Litxsen, Olof Petersson samt Evening gänget vilka kommer göra kvällen till en enda långt dansoddysé!

Pris: 80 kr i dörren, 60 kr förköp (Norrlands nations kansli)
Tid: Släpp NYA 22.00 & GAMLA 23.00
Nationskort gäller
!

Välkommna önskar Angermannalaget!

Guschelov!

Guschelov kommer gå av stapeln den första mars. Detta år är Guschelov lite speciellt eftersom vi fyller 50 år. Vi kommer fira lite extra och ordna en kanonsittning. Till sittningen kan man anmäla sig via teckningslista på nationen eller via mail till aldermannen@gmail.com. Priset är 320/280 kr, tiden 17dk och klädseln är kavaj. På scenen kommer Zeigeist stå. Kan man inte gå på sittningen så blir det bra drag på släppet. Och självklart är det öppet till 04!