Rådstugor

Information om Angermannalagets rådstugor

Sommarrådstuga 2014

Bröder Angermän!

Terminen är snart över och våra vägar skiljs för sommaren. Men misströsta icke! Under en episk helg kommer vi alla sammanstråla i Hembygden och tillsammans med våra systrar i Ypsilon glömma allt vad jobb, resttentor och terminsstart heter. Sommarstugan kommer i år gå av stapeln mellan den 26e till 29e juni och vi kommer än en gång inta Albatross MC i Härnösand. Priset för för helgen kommer ligga på runt 400-600kr (en exakt siffra kommer när vi fått in alla kostnader). Sedan tillkommer såklart resa till självkostnadspris. Vi kommer som vanligt (om intresse finns) hyra buss/bil som avgår från nationen på antingen torsdagen eller fredagen beroende på hur många som vill åka och när det passar. Rådstugan kommer i år att hållas på fredagskvällen.
Så anmäl er redan idag till anmalan@angermannalaget.se, vi vill veta vilken dag du kommer och om du tar dig upp för egen maskin eller vill åka Agdabuss. Sista anmälningsdag är onsdagen den 18e juni.


KDMBBBB!

Ålderman Daniel Söderberg, Härskare över land och hav

Rådstuga Tertius

Bröder Angermän!

Stunden är kommen, det är dags för terminens sista rådstuga, Rådstuga Tertius den 17e Maj.

Så kom och samlas en sista gång, som Jesus och hans lärjungar vid den sista måltiden. Ta del av pungsleven, hör vad som egentligen hände i Riga och det kanske blir ett moejligt inval eller två.

Festmannen och Strulhaken har utlovat att uträtta gastronomiska stordåd medans Bers-Erken har blandat den bästa Gällen speciellt för denna afton!

Anmälan sker till anmalan@angermannalaget.se eller på den mest episka tekningslista på decennier! Denna sitter anslagen på nationen. Sista anmälningsdag är måndag den 12e Maj.

Plats: ÖstBerlin (aka Brända Tentan)

Tid: Den 17e Maj, 17DK

Klädsel: Kavaj

Pris: 200 Pix

KDMBBBB!

Ålderman Daniel Söderberg, Härskare över land och hav

Rådstuga Secundus

Bröder!

Jag ber om ursäkt för denna sena info. Åldermannen har varit lite tankspridd. Den 11e november kommer Rådstuga Secundus gå av stapeln i Inre läs kl 18.00. Det kommer bjudas på ljuvlig mat och dryck samt ett föredrag utan dess like! Detta är alltså ingen broder bör missa. Anmälan sker på teckningslistan på nationen alternativt per e-brev skickat till anmalan@angermannalaget.se senast måndag innan 12.00. Rådstugan kommer som vanligt kosta 200 kr.
KDMBBBB!
//Åldermannen

Sommarstuga 2013

Kära bröder!

Denna sommar kommer den årliga sommarstugan att vara förlagd i det natursköna Näsåker. Både kulturella och sociala aktiviteter utlovas men framförallt skall vi njuta av att äntligen vara tillbaka i vårt älskade Ångermanland.

Agdabussen kommer i sedvanlig ordning att transportera både bröder och systrar längsmed Europaväg 4 upp till Ångermanland och vill man åka med denna motorvägsskuta bör man anmäla det snarast.

Tid: 27-30 juni
Pris: enligt senare, beror på antalet fordon och kostnad
Anmälan: sker till anmalan@angermannalaget.se, ange om du vill åka agdabuss samt vilken dag och i vilken riktning.
O.S.A: 19 Juni (gäller framförallt de som ska åka agdabuss)

 

KDMBBBB!!!

Julrådstuga den 1 December

Bröder Angermän!

Det lackar mot jul och de första försiktiga snöflingorna har redan fallit över Uppsala. Vinterns höjdpunkt julrådstugan står för dörren och det vill man inte missa. Vi kommer inledningsvis att samlas på Nationen för sedvanlig glögg och punchdrickning med tillhörande pepparkakor, invägning kommer även att ske. Därefter beger vi oss till hemlig ort för att utspisa julbord för att sedan återvända till Nationen där själva rådstugan kommer att hållas. En kulturpristagare för 2012 kommer att väljas och utvägning kommer att ske.

Missa inte detta!

Tid: 10:00 den 1 December

Plats: Teatern, Norrlands Nation

Klädsel: Kavaj

Pris: 400:- för studerande

550:- för arbetande bröder

Anmälan sker till: anmalan@angermannalaget.se

O.S.A. Den 16 november, OBS: för att anmälan skall vara giltig krävs att avgiften är laget tillhanda senast 23 november.

Betala till: BG: 5642-7818

/Ålderman John Lundmark

 

Rådstuga Secundus 9/11

Bröder Angermän!

På fredag den 9 november är det dags för rådstuga Secundus, ett evenemang man inte vill missa. Festmannens kulinariska mästerverk skall inmundigas och den helt nya bäverkörteln skall invigas.
Aktiviteter som möjliga inval samt en intressant föreläsning står på agendan. Efteråt tar vi trappan upp till kammarn för att dansa sönder bordet och socialisera med de övriga föreningarna.

Missa inte rådstuga Secundus!

Tid: 18dk
Plats: Brända
Pris: 200:-
Klädsel: Mörk kostym
O.S.A: Måndag 5 november
Anmälan sker till: anmalan@angermannalaget.se

Rådstuga Agda 28/9

Bröder Angermän!
Välkomna till Agda, terminens första rådstuga, som inleder lagets höst med några av årets mest exhalterande och viktiga aktiviteter. Temat för kvällen är kontraster. Förändringens vind sveper över Angermannalaget i och med valet och tillträdet av en ny styrelse, men kvällen bjuder också på tradition och trygghet genom bord som dignar av klämmor med surströmming och glas fyllda till ytspänning utav gäll.

Om hans nåd Åldermannen, Härskare över Land och Hav, behagar så kommer inval att hållas under kvällen. Presumtiva bröder kommer att gå igenom skärselden, för att förhoppningsvis komma ut på den andra sidan med förståndet lämnat bakom sig.

Agda är en kväll som ingen angerman vill missa. Anmäl dig idag på: anmalan@angermannalaget.se

Klädsel: Mörk kostym
Var: Lindrummet
När: 28/9
Pris: 100 kr för nya, 200 kr för gamla.

Sommarrådstuga 2012

Käraste bröder!

Tyvärr börjar terminen gå mot sin ända och man tvingas bli seriös i tre månader med arbete och annat slit. Men förtrösta ej! Det är inte långt kvar tills sommarstugan går av stapeln och vi får en chans att förbrödra oss med varandra och med de fagra ypsorna mitt under den vackra svenska sommaren.

I år går sommarstugan av stapeln i Nordens Athen, även kallat Härnösand av de som kommer därifrån. Stugan kommer att utspela sig mellan den 29:e juni T.O.M den 1 juli på en lokal som ägs av MC-klubben Albatross-Hernö och ligger i utkanten av den vackra staden.

På fredagen så anländer man vid 12 snåret till lokalen för installation och glada återseenden och därefter är planen att ta sig ut till havet för glada lekar och avslutande grill om vädret tillåter. Därefter avslutas kvällen på MC-klubben då man får göra lite vad man vill (Det finns bastu).

På lördagen styr vi vår kosa ut till Hernö Ginbränneri för en guidad tur och provsmakning (ta med tonic och citron). på kvällen är det rådstuga och yra med ett efterföljande kalas som troligtvis fortsätter ända in på småtimmarna.

Söndagen ägnas åt städning och återhämtning (byt strumpor, drick vatten).

Lite praktisk information:
All försäljning av alkohol (med undantag eget kryddat brännvin) sköts av MC-klubbens personal, priserna kan jämföras med en kammarkväll.
Om man vill dricka min eller cider måste detta anmälas så att klubben kan köpa in detta till deras bar.
Medtag liggunderlag/luftmadrass! Det skall enligt uppgift finnas ett fåtal bäddar men räkna med att dom kommer att ”paxas” rätt snabbt. Troligtvis sover merparten på golvet, alternativt i militärtält (om vi blir så många).

Frukost och middag kommer Laget stå för och det finns grillplats.

Samtliga deltagares personnummer skall finnas på en lista som lämnas till Albatross senast dagen innan och alla deltagare kommer att prickas av,
ingen utomstående får komma in i lokalen under kvällen.
Personalen kommer att tacka för sig kl 0200 och därefter skall festen skötas snyggt så att grannarna inte störs.

För enkel betalning, betala till Lagets BG-konto, uppgifter nedan och skri ert namn så vi ser vems pengar det är som kom in.

OSA: 3: juni 2012
Tid: 29/6 till 1/7
Pris: 450 kr för sommarstugan och 150 kr för ginprovning.
Klädsel: Mörk kostym
Plats: Albatross-härnö MC, Härnösand
BG: 5642-7818

Varmt välkomna till sommarens höjdpunkt!

KDMBBBB
Åldermannen

Skilsmässo

Stoormächtigste Aaldermann, ährade Bröder!

Wij willia bringa Läsaren medelst högtrafwande obegripeligheter til at iakttaga stundande Skiljsmesso-Gasque, hwilken i år den tiugonionde i April Månad har för afsigt at ega rum.

Alltsedan gamla tijder, ha Skiljsmesso medelst roliga Dijkter, nöysamma Historier och Kamp emellan Angermenn och Skvaderbröder underwisat föreningarne om Dygden, och likasom skiämtewijs förehållit dem alfwarsamma Sede-Läror. Som tradisionen bjuda ställa Laget opp i Femkampf och Banquette, för att däraf hvisa at de ha hierta i bröst och Nijt för sitt fädernesland!

Om til Envig broder bliwa utsedd, så förwentas han sijn Kropp ställa til lagets tienst och gagn.

Tevlingarne som af tradision utöfwas:
Fuhtbohl
Sniusdosedraag
Armbryjting
Kast med slegga af hiern
Öl-hefwning

Samling 14:00 i Inre Läs den 29 April
Avmars 14:30 och åter till Nation mellan 15:30-16:00 för sittningen.
Klädsel: Mörk Kostym
Pris: 200kr
Anmälan: aldermannen@gmail.com
OSA: Senast 23/4

OBS: Fotboll spelas den 24/4 kl 19:00. Samling denna tid på planen vid Studentvägen

KDMBBBB!!

Rådstuga Secundus 23/3

Bröder!
Terminens andra rådstuga äger rum den 23/3. Denna gång äger den rum i Strömholms Sal (K1), och temat för kvällen är varken kulturpris, styrelseval eller granskning, utan…RÅDSTUGA!
Så damma av finkostymen, odla mustasch, skriv ihop ett brandtal eller en lustiger sång och infinn er 18dk för en kväll fylld av glädje och mat i goda vänners sällskap! Efter rådstugan är det kammarkväll och alla föreningar förutom Skvadern är på plats, ett perfekt tillfälle för ränksmideri inför Skilsmässo!

När: 23 mars kl 18dk
Var: Strömholms sal, Norrlands Nation
Pris: 200 kr
Klädsel: Mörk kostym
OSA: aldermannen@gmail.com senast söndagen den 18/3.